voor kinderen

kinderen-tandenpoetsen

Fluoride maakt het tandglazuur harder en beschermt daardoor de tanden en kiezen beter tegen zuuraanvallen. Fluoride in mondverzorgingsproducten is veilig, maar bij kinderen dient wel rekening te worden gehouden met de dosering. Daarom is het belangrijk dat gebruik wordt gemaakt van een tandpasta die is aangepast aan het fluorgehalte in combinatie met de leeftijd. Als er teveel fluoride wordt gebruikt kan dit witte vlekken en streepjes op de tanden veroorzaken.

Basisadvies fluoride volgens het Ivoren Kruis.

0 en 1 jaar: vanaf het doorbreken van de eerste tand 1x per dag poetsen met fluoridepeutertandpasta (500-750 ppm* fluoride).

2, 3 en 4 jaar: 2x per dag poetsen met fluoridepeutertandpasta (500-750 ppm* fluoride).

5 jaar en ouder: 2x per dag poetsen met fluoridetandpasta (1.000-1.500 ppm* fluoride). Dit kan een junior-, kinder- of een tandpasta voor volwassenen zijn.

Voor alle leeftijden wordt aanbevolen om  voor alle andere vormen van fluoridegebruik de tandarts of mondhygiënist te raadplegen.

* ppm is een hoeveelheidsaanduiding en staat voor “parts per million” (delen per miljoen).

Elmex, Oral-B en TePe hebben speciale tandenborstels en tandpasta’s voor kinderen. Klik hier voor het hele assortiment kinderproducten.

Comments are closed.