Slechte adem en bloedend tandvlees voortekenen parodontitis

mondverzorging

Tandvleesontsteking kan lang zijn gang gaan zonder dat er problemen ontstaan. Een tweejaarlijks bezoek aan de tandarts of mondhygiënist is dan ook geen overbodige luxe om de staat van het tandvlees te onderzoeken. Bloedend tandvlees en slechte adem zijn de eerste voortekenen dat er sprake is van parodontitis. Parodontitis is de voortschrijdende ontsteking van het tandvlees met afbraak van vezel en kaakbot.

Alleen de tandarts of mondhygiënist is in staat om de ontstane tandplak en ontsteking onder het tandvlees weg te halen, maar belangrijk is dat elke dag opnieuw de mondverzorging goed moet worden uitgevoerd om herinfectie te voorkomen.

Het gebruik van interdentaal ragers is sterk aan te raden voor een goede mondverzorging. Hier leest u meer over het gebruik van ragers. Bekende merken ragers zijn InterproxTePeLactona & GUM. Zij hebben ieder een groot assortiment aan ragers. Gebruikt u liever een tandenstoker of flossdraad klik dan hier voor het volledige assortiment. Bekende merken zijn Oral-BTePeLactona en GUM.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor een goede opzetborsteltandenborstel en tandpasta . Uitgelichte producten zijn:

Oral-B Precision Clean opzetborstel (4 stuks) voor EUR 14,95
De Oral-B Precison Clean opzetborstel is de meest populaire opzetborstel van Oral-B.

Elmex Anti-Cariës tandenborstel voor EUR 1,00
De borstelharen zijn zacht voor het tandvlees en beschermt effectief tegen gaatjes.

Oral-B Pro-Expert Multibescherming Clean Mint tandpasta voor EUR 2,95
De Oral-B Pro-Expert Multibescherming Clean Mint tandpasta beschermt tegen de 7 punten waarop tandartsen het meest controleren:

  • Gaatjes te voorkomen
  • Tandplak te voorkomen
  • Tandvlees problemen te voorkomen
  • Toegenomen bescherming tegen pijnlijke gevoeligheid op te bouwen
  • Tandsteen te voorkomen
  • Tanden witter te maken door vlekken aan de oppervlakte te verwijderen
  • Adem te verfrissen

Comments are closed.