Tandplaque verwijderen

tandplaque verwijderen

Tandplaque verwijderen

Tandplaque verwijderen is van groot belang omdat de kans op het ontstaan van gaatjes en tandvleesontsteking anders alleen maar toeneemt. Tweemaal daags tanden en kiezen goed poetsen en ragersflossdraad  en tandenstokers gebruiken is absoluut noodzakelijk. Zo kunt u op een effectieve manier tandplaque verwijderen. Als dat niet gebeurt is het ontstaan van tandvleesontsteking groot. Tandvleesontsteking hoeft niet gepaard te gaan met pijn. Wel zult u aan de rode kleur van het tandvlees merken dat er iets niet in orde is. Bij het poetsen van de tanden en kiezen zal het tandvlees ook gaan bloeden. Een bezoek aan tandarts of mondhygiënist is om die situatie dan ten zeerste aan te bevelen.
Weet u niet zeker of u tandplaque heeft? Gebruik dan de tandplaqueverklikker van Plac Control.

 

Als u de tandvleesontsteking niet aanpakt dan kan dit leiden tot ontsteking van het kaakbot. Ook wel parodontitis genoemd. Tanden en kiezen kunnen los gaan zitten en uitvallen.

 

Tandplaque verwijderen met Perio-Aid Gel-Tandpasta

Perio-Aid Gel-Tandpasta remt de vorming van tandplaque. Met deze tandpasta kunt u de reeds gevormde tandplaque verwijderen tussen de de tanden en kiezen. Het dagelijks gebruiken van Perio-Aid Gel-Tandpasta is dan ook ten zeerste aan te raden. Een ander probate tandpasta in de strijd tegen tandplak is Vitis Gingival Tandpasta.

 

Tandplak verwijderen met ragers.

Naast het gebruik van een goede tandpasta is ook het gebruik van ragers ten zeerste aanbevolen om tandplaque te voorkomen c.q. te verwijderen. Vooral op plaatsen waar de tandenborstel niet goed kan komen, namelijk in de kleine ruimten tussen tanden en kiezen, is het van belang dat vorming van tandplaque daar wordt tegen gegaan.  Er zijn heel veel ragers te koop. Van belang is wel dat u ragers van een goede kwaliteit gebruikt. Ook het gebruik van de de juiste maat ragers is noodzakelijk. Laat u over de maten goed adviseren door uw tandarts of mondhygiënst.  Een goed aangeschreven merk ragers zijn de interdentale ragers van Interprox. Maar ook Lactona en TePe brengen goede ragers op de markt.

Alle genoemde producten zijn bij Kiesrijk verkrijgbaar.

 

Kiesabonnement.

 

Kiesrijk biedt ook de mogelijkheid om voornoemde producten op te nemen in het Kiesabonnement. Kiesrijk zorgt er voor dat periodiek de door u gewenste producten worden toegezonden. Daar heeft u verder geen omkijken meer naar en u komt nooit meer zonder te zitten.

Comments are closed.